Húsipari cikkek, segédletek
Böngészés a cikkek között
Technológiai tervezés
Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése
Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban
Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS
Húsipari pályázatok
A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?
Húskészítmények gyártástechnológiája
Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája
Vágóüzemek kialakítása
Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok
Húsfeldolgozó üzemek kialakítása
Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek
Hírek, információk
Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu
Keresés a húsipari cikkek között
Tájékoztatás
2023. október 18.
Új témakör indul: az adatalapú döntés és a mesterséges intelligencia alkalmazása az élelmiszeriparban
Ezúton tájékoztatom a kedves látogatót, hogy 2023 őszén megkezdtem Phd tanulmányaimat és kutatásaimat a MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában. Ennek a változásnak egyetlen negatív következménye, hogy az eddiginél is kevesebb időm lesz e honlap karbantartására.
Jó hír viszont, hogy újabb területtel bővül majd szolgáltatásaim köre: mégpedig az MI és az adatalapú gépi döntés alkalmazásával az élelmiszeriparban. A mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban már megkerülhetetlen tényező, az élelmiszer feldolgozásban azonban csak nagy ritkán lehet vele találkozni. És hát éppen ez adja a téma jelentőségét.
Azért, hogy a honlap aktualitását fenntartva további értékes tartalmakat tehessek közzé, időközönként itt is publikálni fogok olyan dokumentumokat, melyek a kutatásaim bizonyos részeredményeit foglalják össze, illetve fel fogom ide tölteni az angol nyelvű tudományos folyóiratokba szánt publikációk magyar nyelvű kéziratait is.
Első körben - azaz a legközelebbi alkalommal - részletesen be fogom mutatni a mesterséges intelligencia élelmiszeripari alkalmazásában rejlő lehetőségeket, s hogy miért jelent majd elképesztő versenyelőnyt azok számára, akik bevezetik a termelési döntések támogatására.
Phd disszertációm természetesen nem akadályozza tervezési szolgáltatásaim magas színvonalú végzését, így továbbra is örömmel fogadom ha felkérést kapok élelmiszeripari üzemek technológiai megtervezésére.
Nagy Tisztelettel:
Fekete Sándor, okleveles élelmiszermérnök
+36 (30) 5379313
Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.